" Oyun Diyarı " e-Twinning Projesi

04.11.2021 352

Ekim ayında başlayan ve okul öncesi öğrencilerine yönelik olan Oyun Diyarı adlı e Twinning projesi okulumuzda anasınıfı  B şubesinde Yasemin Çakır adlı öğretmenimiz tarafından uygulanmaya devam etmektedir.

Projemizde Konya, Kayseri,Mersin ve Niğde' den olmak üzere 9 öğretmen görev almaktadır.Projemizin amacı pandeminin olumsuz etkilerini oyun yoluyla gidererek özgüvenli, özdisiplin sahibi,arkadaşlarıyla iletişim kurabilen, oyun kurabilen mutlu çocukların yetişmesine olumlu katkıda bulunmaktır.

Ocak ayında bitecek olan projemizde geleneksel oyunlar, dünya oyunları, eğitici web 2.0 oyunları ve aile katılım oyunları gibi farklı oyun türlerine yer verilmektedir.Her haftasonu  velilerimizin de katıldığı aile katılım etkinliklerine yer verilecektir.Böylece öğrencilerimiz hem farklı türde oyunlar öğrenecek hem de veli-öğretmen-öğrenci işbirliği sağlanacaktır.Ayrıca projemizde öğrencilerimiz farklı türde web 2.0 araçlarını kullanarak teknolojiyi doğru ve eğitici olarak kullanmayı öğreneceklerdir.